Ronaldo riscă 99 de lovituri de bici pentru că a îmbrățișat o femeie

Autoritățile iraniene neagă afirmațiile propagate în mediul online conform cărora Cristiano Ronaldo riscă 99 de lovituri de bici pentru că a îmbrățișat o femeie, scrie Insider.   Ronaldo...

Autoritățile iraniene neagă afirmațiile propagate în mediul online conform cărora Cristiano Ronaldo riscă 99 de lovituri de bici pentru că a îmbrățișat o femeie, scrie Insider.  

Ronaldo a îmbrățișat-o pe artista iraniană Fatemeh Hamami în timpul unei întâlniri cu aceasta în septembrie. Conform legilor iraniene, pedeapsa pentru adulter include lovituri de bici și merge până la pedeapsa cu moartea.

Totul a pornit după ce luna trecută, Ronaldo s-a întâlnit cu Fatemeh Hamami, o artistă iraniană aflată în scaun cu rotile, care pictează portrete ținând pensula cu degetele de la picioare.

Imaginile au fost distribuite pe Instagram.

În videoclip, Ronaldo poate fi văzut îmbrățișând-o și sărutând-o pe Hamami pe frunte în timp ce primește portretele pe care ea le-a pictat pentru el.

După această întâlnire, mai multe media, inclusiv TMZ, New York Post și Fox Sports, au raportat că Ronaldo riscă 99 de lovituri de bici pentru că a îmbrățișat-o pe Hamami. TMZ a citat instituții de presă iraniene fără a le nominaliza însă. Ambasada Iranului în Spania a declarat în octombrie că Ronaldo nu va fi acuzat.

„Negăm cu fermitate emiterea oricărei hotărâri judecătorești împotriva oricărui sportiv internațional din Iran”, se arată în postarea ambasadei pe X (fostul Twitter). Ronaldo a fost „foarte bine primit de oameni și de autorități” cât timp a fost în Iran, între 18 și 19 septembrie, pentru un meci de fotbal, a scris ambasada.

„Întâlnirea sa sinceră și umană cu Fatemeh Hamami a fost, de asemenea, lăudată și admirată atât de oameni, cât și de autoritățile sportive ale țării”, se mai spune în postare. Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune.

Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media Potrivit unei investigații a ABC News din Australia, care a fost difuzată pe 30 octombrie, afirmația falsă provine dintr-o postare pe Instagram a unui avocat iranian pe nume Ali Gandomi.

Conform legii iraniene, bărbații și femeile necăsătorite pot fi pedepsiți cu 100 de lovituri de bici dacă comit adulter, iar cei căsătoriți pot ajunge la pedeapsa cu moartea.

In this article