Bărbat din Strășeni, condamnat la 10 ani de închisoare pentru tentativă de omor

Procuratura raionului Strășeni anunță că, printr-o sentință, recent pronunțată de Judecătoria Strășeni, sediul Central, un bărbat de 51 de ani a fost recunoscut vinovat pentru tentativă de omor....

Procuratura raionului Strășeni anunță că, printr-o sentință, recent pronunțată de Judecătoria Strășeni, sediul Central, un bărbat de 51 de ani a fost recunoscut vinovat pentru tentativă de omor.

Instanța i-a stabilit pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 10 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

Potrivit învinuirii înaintate de către procurorii din cadrul Procuraturii raionului Strășeni, inculpatul, la 11 decembrie 2023, în jurul orei 22:00, aflându-se în gospodăria amicului său din satul Zubreşti, raionul Străşeni, fiind în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat, urmare a unui conflict cu un alt bărbat cu care serveau băuturi alcoolice, acţionând cu intenţie directă, urmărind scopul lipsirii de viaţă a ultimului, s-a apropiat din spate şi i-a aplicat o lovitură cu cuţitul în regiunea capului și în zona gâtului, însă nu și-a dus intenția infracțională până la capăt din motiv că victima s-a apărat și i-a smuls cuțitul.

Raportul de expertiză medico-legală a stabilit că victimei i-au fost cauzate leziuni corporale ușoare.

Inculpatul a pledat nevinovat.

Măsura preventivă (arestul preventiv) în privința inculpatului, a fost menținută de către instanța de judecată, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.

Sentința este cu drept de apel.

In this article