Bărbat din Fălești condamnat la închisoare pentru violență în familie care a cauzat decesul victimei

Ieri, la  12 mai 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Bălți, sediul Fălești, pe o cauză penală remisă în judecată de către Procuratura raionului Fălești. Astfel, potrivit sentinței,...

Ieri, la  12 mai 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Bălți, sediul Fălești, pe o cauză penală remisă în judecată de către Procuratura raionului Fălești.

Astfel, potrivit sentinței, un bărbat de 64 de ani, a fost recunoscut vinovat pentru violență în familie care a cauzat decesul victimeistabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 8 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

           În cadrul urmăririi penale, procurorii i-au înaintat învinuirea pe faptul căinculpatul, la data de 20 februarie 2022, pe timp de seară, în timp ce se afla la domiciliul său, amplasat într-un sat din raionul Făleşti, în urma unui conflict, i-a aplicat soției sale multiple lovituri, inclusiv cu pumnii, peste diferite părți ale corpului.

          Conform constatărilor medicilor legiști, victimei i-au fost aplicate 2 lovituri în regiunea capului şi 26 de lovituri în regiunea corpului şi membrelor.

          În rezultatul traumelor suportate, la 16 martie 2022, victima a decedat la spital.

              Inculpatul și-a recunoscut integral vinovăția pentru fapta de care a fost acuzat.

Instanța a dispus aplicarea măsurii preventive (arestul preventiv) în privința inculpatului, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Bălți, în termen de 15 zile.

In this article