Bărbat din Cahul trimis în judecată pentru implicare în facilitarea migrației ilegale spre România a doi ucrainen

Procurorii PCCOCS, oficiul „Sud,” anunță trimiterea în judecată a unui bărbat din Cahul, membru al unui grup infracțional, pentru facilitarea intrării ilegale în Moldova a doi ucraineni și...

Procurorii PCCOCS, oficiul „Sud,” anunță trimiterea în judecată a unui bărbat din Cahul, membru al unui grup infracțional, pentru facilitarea intrării ilegale în Moldova a doi ucraineni și încercarea tranzitării spre România.

Faptele au avut loc în octombrie 2023, iar cei doi bărbați apți de Serviciu militar au transferat suma de $4.000, cu scopul ca să ajungă ulterior în Canada și Polonia. În acest sens, inculpatul cu vârsta de 30 de ani a comunicat cu ei și i-a ghidat pe aplicația Whatsapp cum să evite controlul de frontieră și să intre în Moldova prin regiunea din stânga Nistrului a țării.

Ulterior, acesta i-a transportat spre Cahul, unde s-au cazat, apoi au încercat să intre în România. La hotar, însă, colaboratorii Poliției de Frontieră i-au deconspirat schema infracțională și au pornit urmărirea penală. De asemenea, într-o procedură separată este investigat și un alt membru al grupului infracțional, care le-a perfectat ieșirea din țară a inculpatului și celor doi ucraineni, fără să întreprindă verificările necesare.

Urmează ca Judecătoria Cahul să se pronunțe, timp în care bărbatul beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii. Conform Codului penal, organizarea migrației ilegale în astfel de împrejurări se pedepsește cu amendă de până la 57.500 lei sau cu închisoare de la 3 la 5 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 1 la 3 ani.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article