Bărbat de 63 de ani resuscitat de echipa de urgență din Cantemir după ce s-a înecat cu alimente

Un bărbat de 63 de ani a fost resuscitat de medicii de la urgență după ce s-a înecat cu alimente. Potrivit SAMU Cantemir, incidentul a avut loc la...

Un bărbat de 63 de ani a fost resuscitat de medicii de la urgență după ce s-a înecat cu alimente.

Potrivit SAMU Cantemir, incidentul a avut loc la data de 21.05.2024, la ora 19:10, într-un local din orașul Cantemir.

Din spusele rudelor victimei, în timpul cinei, bărbatul a aspirat cu o bucată de aliment, după care și-a pierdut cunoștința și nu prezenta semne de viață.

„Pentru deservirea solicitării a fost alocată echipa de asistență medicală urgentă din cadrul SAMU Cantemir, care a ajuns la locul solicitării în 4 minute. La evaluarea pacientului s-a stabilit starea generală critică, inconștient, diagnosticul prezumtiv ,,Corp străin în căile respiratorii superioare. Asfixie obstructivă. Insuficiență respiratorie acută. Comă hipoxică de gradul II-III. Stop cardio-respirator”. Din spusele rudelor, în timpul cinei, bărbatul a aspirat cu o bucată de aliment, după care a pierdut cunoștința și nu prezenta semne de viață.

Membrii echipei SAMU Cantemir au efectuat manevrele de dezobstrucție, inițiind măsurile de resuscitare cardio-respiratorie și cerebrală, soldate cu succes, prin restabilirea ritmului cardiac și a respirației. Ulterior, cu monitorizarea permanentă a parametrilor vitali, pacientul a fost transportat asistat și transmis medicilor din cadrul IMSP Spitalul Raional Cantemir”, a comunicat SAMU.

Ar putea fi o imagine cu 3 persoane, ambulanţă şi text care spune „ASIST 112 RGENTA BI”

In this article