Adolescent de 15 ani reținut după ce a plănuit să-și ucidă colegii și profesorii

Un elev de 15 ani care „se simțea agresat” plănuia să ucidă, la începutul lunii viitoare, colegi și profesori de la școala în care învăța, o unitate gimnazială...

Un elev de 15 ani care „se simțea agresat” plănuia să ucidă, la începutul lunii viitoare, colegi și profesori de la școala în care învăța, o unitate gimnazială din estul Stiriei, relatează Kronen Zeitung, citând ancheta poliției.

Adolescentul „cu părinți migranți” alcătuise „lista morților”, pe care erau trecute numele mai multor colegi și doi profesori. „Împușcăturile încep la ora 8.00!”, scria pe o foaie pe care băiatul făcuse „planul atacului” și pe care a arătat-o unuia dintre puținii lui prieteni.

Acesta a fost cel care l-a demascat, alertând conducerea școlii. A fost, ulterior, contactată poliția.

În timpul interogatoriului, băiatul „nu era conștient de consecințe, dar a insistat că, de fapt, nu a intenționat niciodată să comită crime”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Fritz Grundnig.

Ofițerii nu au găsit nicio armă la percheziția la domiciliu.

Elevul a fost acum suspendat de școală, iar ancheta continuă. Între timp, elevii care se aflau pe „lista morții” primesc sprijin psihologic.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article