Bărbat condamnat la 10 ani de închisoare pentru săvârșirea unui atac tâlhăresc și tentativă de viol

Prin sentința Judecătoriei Edineț, sediul Briceni din 17 august 2022, un bărbat în vârstă de 39 de ani, locuitor al satului Cotiujeni, raionul Briceni, a fost condamnat la...

Prin sentința Judecătoriei Edineț, sediul Briceni din 17 august 2022, un bărbat în vârstă de 39 de ani, locuitor al satului Cotiujeni, raionul Briceni, a fost condamnat la închisoare pe un termen total de 10 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis, pentru comiterea infracțiunilor de tâlhărie (art.188 alin. (2) din Codul penal) și tentativă de viol (art. 27, 171 alin. (1) din Codul penal) asupra unei persoane în vârstă de 81 ani.
Mai exact, bărbatul vizat este învinuit în baza probelor administrate de către procurorii din cadrul Procuraturii raionului Briceni că, în seara zilei de 20 februarie 2022, fiind în stare de ebrietate alcoolică, a pătruns în locuința unei persoane cu vârsta de 81 ani, din raionul Briceni, unde, cu scop de sustragere a bunurilor comisă prin atac, profitând de imposibilitatea victimei de a se apără din cauza vârstei înaintate, a îmbrâncit-o jos la podea, i-a aplicat acesteia multiple lovituri cu pumnii în regiunea capului și i-a cerut ultimei mijloace bănești, iar la refuzul acesteia, a luat de pe masă un cuțit de bucătărie amenințând victima cu aplicarea violenței periculoase pentru viață.
Tot el, după săvârșirea atacului tâlhăresc, urmărind scopul satisfacerii poftei sexuale, prin constrângerea fizică, în timp ce victima se afla pe pat, a dezbrăcat-o cu forța de haine, intenționând să întrețină un raport sexual forțat, însă nu și-a realizată până la capăt intenția, din motive independente de voința lui, deoarece victima a început a striga, din care considerente făptuitorul s-a speriat și a părăsit locul infracțiunii.
Precizăm că, pe tot parcursul desfășurării procesului penal inculpatul s-a aflat în stare de arest preventiv, măsura preventivă menținută și de către instanța de judecată, până la intrarea sentinței în vigoare.
Totodată, la pronunțarea sentinței, instanța de judecată a dispus încasare din contul inculpatului în beneficiul statului a cheltuielilor judiciare, în mărime de 11 100 lei.
Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți.
Notă:
Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.
In this article