Banii promiși Moldovei la Platforma de la Berlin, o amăgeală? Ce spune Gavrilița

Situație rușinoasă pentru Natalia Gavrilița. În cadrul unei emisiuni, la un post privat de televiziune, premierul a fost nevoit să recunoască că vestitul ajutor de 695 de milioane...

Situație rușinoasă pentru Natalia Gavrilița. În cadrul unei emisiuni, la un post privat de televiziune, premierul a fost nevoit să recunoască că vestitul ajutor de 695 de milioane de euro pentru Republica Moldova, anunțat în cadrul Platformei de la Berlin, nu este decât o enumerare a creditelor și programelor de finanțare pe care țările UE deja ni le-au promis.

“Banii care au fost anunțați de la Platforma Berlin au fost banii pe care statele le-au anunțat. Acolo, în această sumă au fost și bani despre care se știa deja. Vă dau un exemplu, România a oferit Republicii Moldova acel program de asistență nerambursabil de 100 mln de euro și a adăugat 10 mln suport direct bugetului, foarte important și aceste 100 mln au nimerit în această sumă. Am semnat a doua zi după Berlin cu Polonia un împrumut de 20 mln cu condiții foarte bune, trebuie să rambursăm peste 20 de ani”, a declarat premierul.

In this article