Autoritățile capitalei au cinstit eroismul participanților la lichidarea catastrofei nucleare de la Cernobîl de acum 37 de ani

Autoritățile capitalei au cinstit eroismul participanților la lichidarea catastrofei nucleare de la Cernobîl de acum 37 de ani. Reprezentanți ai Administrației Primăriei Chișinău a depus astăzi flori la...

Autoritățile capitalei au cinstit eroismul participanților la lichidarea catastrofei nucleare de la Cernobîl de acum 37 de ani. Reprezentanți ai Administrației Primăriei Chișinău a depus astăzi flori la Monumentul victimelor catastrofei de la Cernobîl, din sectorul Botanica, cu prilejul marcării eroismului participanților la lichidarea consecințelor avariei produse pe 26 aprilie 1986, la Centrala Atomoelectrică (CAE) din orașul ucrainean Cernobîl.

În ziua de 14 decembrie 1986, participanții la lichidarea catastrofei de la Cernobîl au finalizat lucrările de construcție a sarcofagului pentru blocul avariat al reactorului nr.4 de la CAE din primăvara aceluiași an.

La acțiunea de comemorare au participat viceprimarul capitalei, Angela Cutasevici, alături de reprezentanții preturii sectorului Botanica, precum și ai subdiviziunilor municipale etc.

În context, Angela Cutasevici a menționat că astăzi este o zi importantă pentru toți veteranii catastrofei nucleare de la CAE Cernobîl, în care le este cinstit eroismul cu care au participat la activitățile de lichidare a consecințelor catastrofei.

Primăria Chișinău precizează că la lichidarea consecinţei avariei nucleare au participat cetățeni din mai multe republici ale fostei URSS, printre care 3500 de moldoveni. Aceștia și-au pus viețile în pericol pentru a stopa consecințele catastrofei care a marcat o lume întreagă. Mulți dintre ei și-au pierdut viața, alții au devenit invalizi.

In this article