Autorii a circa 25 de furturi din apartamente, reținuți de Polițiști și Procurori

Ofițerii secției investigare infracțiuni și urmărire penală din cadrul Direcție de Poliție, IP Botanica, IP Centru în comun cu procurorii Procuraturii mun. Chișinău, oficiul Centru și Botanica, au...

Ofițerii secției investigare infracțiuni și urmărire penală din cadrul Direcție de Poliție, IP Botanica, IP Centru în comun cu procurorii Procuraturii mun. Chișinău, oficiul Centru și Botanica, au reținut în flagrant un grup criminal specializat în furturi din apartamente pe teritoriul mun. Chișinău. Aceștia s-au dovedit a fi doi tineri cu vârstele de 20 de ani și 23 de ani locuitori a capitalei, anterior judecați pentru infracțiuni analogice și jafuri.

Activitatea camuflată şi bine organizată a fost monitorizată de oamenii legii timp de 3 luni, perioadă în care s-au acumulat probe concludente ce ar demonstra complicitatea suspecților în comiterea a cel puțin 25 de cazuri de furturi din locuințe pe teritoriul capitalei.

Suspecții identificau locuințele în care se aflau bunuri de preț și urmăreau după ea câteva zile. Aceștia pătrundeau în locuințele amplasate la etajele 1 și 2 prin deteriorarea geamurilor din termopan după care sustrăgeau bunurile de preț ( bijuterii din aur, argint, mijloace bănești). Acțiunile lor au fost surprinse de camerele de supraveghere.

Prejudiciul cauzat părților vătămate se ridică la 2 milioane de lei.

În urma perchezițiilor efectuate în automobilele cu care se deplasau suspecții cât și domiciliile acestora, polițiștii au depistat și ridicat bunurile materiale sustrase din locuințe cât și instrumentele pe care aceștia le utilizau în comiterea infracțiunilor.

Tinerii au fost plasați în arest pentru 30 de zile și sunt cercetați penal pentru furt în proporții deosebit de mari. Dacă aceștia vor fi găsiți vinovați, conform legislației riscă de la 7 la 12 ani de închisoare.

Polițiștii continuă acțiunile speciale de investigație și urmărire penală, pentru documentarea figuranților în comiterea infracțiunilor și stabilirea altor persoane implicate în activitatea infracțională.

 

In this article