Autocar Chișinău-Paris: Poliția de Frontieră depistează document fals în borsetă

În timp ce autocarele se îndreptau spre destinația lor internațională, un incident la Punctul de Trecere a Frontierei Lipcani-Rădăuți-Prut a atras atenția autorităților. Când un autocar din ruta...

În timp ce autocarele se îndreptau spre destinația lor internațională, un incident la Punctul de Trecere a Frontierei Lipcani-Rădăuți-Prut a atras atenția autorităților. Când un autocar din ruta Chișinău-Paris se pregătea să iasă din țară, polițiștii de frontieră au decis să efectueze verificări adiționale asupra unor pasageri și bagaje, în baza analizei de risc.

În urma investigațiilor, s-a descoperit că unul dintre pasageri ascundea în borsetă o carte de identitate, presupus emisă de autoritățile române. Cu toate acestea, tehnica specială de examinare a arătat că documentul prezenta indici de falsificare. Cetățeanul moldovean în cauză, în vârstă de 29 de ani, nu a oferit mai multe detalii decât că călătorea în Franța pentru a se angaja la muncă.

Cartea de identitate falsă a fost confiscată și trimisă pentru expertiză, iar cercetările continuă pentru a elucida circumstanțele incidentului.

In this article