Aurelia Peru: Renato Usatîi este, de fapt, un actor politic cu scopuri bine determinate

O eventuală cooperare a Maiei Sandu cu Renato Usatîi este una cu riscuri, deoarece nu se știe, deocamdată, ce rechini are în spate ultimul. De această părere este...

O eventuală cooperare a Maiei Sandu cu Renato Usatîi este una cu riscuri, deoarece nu se știe, deocamdată, ce rechini are în spate ultimul. De această părere este doctorul în științe politice, Aurelia Peru, într-un editorial realizat pentru SafeNews.md.

“Deși Maia Sandu a cules laurii victoriei temporare din primul tur, „parada electorală” o conduce enigmaticul actor politic, Renato Usatîi. Partea vizibilă a „fenomenului Usatîi” (reintrăm pe „faleza fenomenelor”) este că primarul de Bălți a folosit cu iscusință tehnica seducției electorale printr-un vocabular de cartier, rusisme, grație cărora și fostul Președinte, Voronin, a cucerit o mare parte din electoratul nostru”, scrie Peru în editorialul citat.

În opinia expertei, „băiatul de cartier” este, de fapt, un actor politic cu scopuri bine determinate – reformarea radicală a Parlamentului Republicii Moldova.

“Înlăturarea lui Igor Dodon de la Președinție este obiectivul minuscul, obiectivul major al lui Ustîi este Legislativul. Acolo se fac politicile, acolo se ordonează vectorul dezvoltării politice – Vest sau Est”, conchide Aurelia Peru.

In this article