AUDIO // Vicepreședintele PPDA îi face mincinoși pe cei de la PAS

După ce Partidul Acțiune și Solidaritate a declarat că socialiștii au negociat ideea de federalizare, atunci când s-a creat coaliția din iunie 2019, iar PSRM a negat acest...

După ce Partidul Acțiune și Solidaritate a declarat că socialiștii au negociat ideea de federalizare, atunci când s-a creat coaliția din iunie 2019, iar PSRM a negat acest lucru, s-a expus și Platforma DA. Vicepreședintele formațiunii, Alexandr Slusari, a declarat pentru UNIMEDIA, că ideea federalizării nu a fost pusă niciodată în discuție.

„Eu am participat aproape la toate negocierile, cele mai importante probabil. La toate discuțiile subiectul federalizării nu a fost discutat. Igor Dodon era atunci demoralizat și să înceapă o discuție cu Platforma DA despre federalizare era imposibilă. Nici vorba nu era despre asta”, a spus, pentru UNIMEDIA, vicepreședintele Platformei DA, Alexandr Slusari.

Întrebat de ce PAS afirmă contrariul, deputatul a spus că „nu știe”.

„Singura insistență din partea lui Igor Dodon a fost ca Pavel Voicu să fie ministru de Interne, Victor Gaiciuc – ministru al Apărării și Aureliu Ciocoi – ministru de Externe. Era practic hotărât. Dar în ultimul moment, Andrei Năstase și Iurie Reniță au blocat această propunere”, a menționat Slusari.

Recent, liderului fracțiunii PAS din Parlament, Igor Grosu, a declarat că socialiștii ar fi insistat pe federalizarea țării, atunci când se negocia crearea coaliției PSRM/ACUM. PSRM a negat însă acest lucru, afirmând că niciodată nu au insistat pe discuții legate de limbă, istorie „și cu atât mai mult despre federalizare”.

Sursa: unimedia.info

In this article


Join the Conversation