Au fost emise timbre cu ocazia deschiderii negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană

Întreprinderea de Stat Poşta Moldovei a pus astăzi în circulaţie un tiraj special de 15 mii de timbre cu ocazia deschiderii negocierilor de aderare a Republicii Moldova la...

Întreprinderea de Stat Poşta Moldovei a pus astăzi în circulaţie un tiraj special de 15 mii de timbre cu ocazia deschiderii negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Potrivit autorităților, acest tiraj special de timbre este o celebrare a unei etape importante în istoria Republicii Moldova. „Integrarea europeană este șansa noastră istorică pentru o viață mai bună, pentru un viitor mai prosper și mai sigur pentru toți cetățenii noștri. Viitorul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană!”, estimează Ministerul Dezvoltării Economice şi Digitalizării.

Timbrele au o valoare de zece lei şi conţin o imagine a profilului hărţii Republicii Moldova încadrată în stelele de pe drapelul Uniunii Europene.

Consiliul European a votat pe 14 decembrie pentru începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Decizia vine după ce pe 8 noiembrie curent, Comisia Europeană a recomandat țărilor membre ale Uniunii Europene să inițieze negocierile pentru aderarea Republicii Moldova la UE.

În iunie anul trecut, Republica Moldova a primit statutul de țară candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană. Autorităților de la Chișinău le-au fost înaintate nouă condiționalități pentru a trece la următoarea etapă de aderare – cea a negocierilor. În toamna anului curent, a fost evaluat nivelul de realizare a recomandărilor Comisiei Europene, succedat de decizia privind începerea negocierilor pentru aderarea la UE.

In this article