Au fost anulate facilitățile fiscale pentru activitățile jocurilor de noroc

Facilitățile fiscale pentru activitățile jocurilor de noroc au fost anulate. Modificările la Codul fiscal au fost aprobate în cadrul ședinței plenare a Parlamentului din 15 august curent,...

Facilitățile fiscale pentru activitățile jocurilor de noroc au fost anulate. Modificările la Codul fiscal au fost aprobate în cadrul ședinței plenare a Parlamentului din 15 august curent, transmite Breaking News.

Astfel, au fost anulate scutirile de la plata impozitului pe venit a câștigurilor de la loterii și pariuri sportive, precum și scutirii de TVA fără drept de deducere a mărfurilor și serviciilor importate în cadrul proiectelor de parteneriat public-privat.

Totodată, a fost abrogată norma privind restituirea TVA la investiții (cheltuieli) capitale efectuate în cadrul parteneriatului public-privat de interes național, precum și anularea scutirii de la plata taxei pentru unitățile comerciale și de prestări servicii pentru persoanele care practică activități declarate prin lege ca activități ce constituie monopol de stat.

Proiectul de lege a fost aprobat de Parlament în prima și a doua lectură.

In this article

Join the Conversation