Atillo, de la Poliția de Frontieră pleacă la antrenamente în România

Un câine polițist din R. Moldova va fi antrenat la Centrul Chinologic din Sibiu, România, transmite Breaking News. Despre acest lucru aflăm de pe pagina de Facebook a...

Un câine polițist din R. Moldova va fi antrenat la Centrul Chinologic din Sibiu, România, transmite Breaking News.

Despre acest lucru aflăm de pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne de la București.

„Șuier va avea un nou coleg de bancă …și padoc. Atillo este din Republica Moldova și vine împreună cu Nichita, instructorul lui, la Centrul Chinologic din Sibiu.”, se scrie în postarea MAI România.

Oficialii de la București speră ca cei doi câni – Șuier din România și Atillor din R. Moldova să se înțeleagă ca frații.

„Dacă am zis Șuier, cunoașteți deja domeniile în care se va specializa Atillo. Noi credem că se vor înțelege ca frații.”, se mai precizează în postare.

În cadrul ședinței Guvernului României care a avut loc ieri a fost aprobat Protocolul de colaborare dintre România și Republica Moldova, ce privește consolidarea capacităţii chinologice şi a pregătirii de bază şi avansate în domeniul utilizării câinilor de serviciu.

Deschide.MD precizează că Atillo a urcat, de-a lungul carierei sale, pe mai multe podiumuri atât în republică cât și peste hotare. Toamna trecută, blănosul a câştigat admiraţia juriului şi a urcat pe treapta a treia a podiumului la un concurs de frumusețe în Ucraina.

In this article


Join the Conversation