Atenţionare de călătorie: Franţa – acţiunile de protest continuă, transportul public va fi perturbat

Ministerul Afacerilor Externe al României (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Franceză în legătură cu continuarea grevei începute în luna...

Ministerul Afacerilor Externe al României (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Franceză în legătură cu continuarea grevei începute în luna decembrie la SNCF (compania naţională de căi ferate) şi RATP (Regia autonomă a transporturilor pariziene).

Totodată, pentru zilele de 9 şi 11 ianuarie, sindicatele au făcut apel la mobilizare, fiind prevăzute pe tot teritoriul francez manifestaţii şi acţiuni de protest. Sunt aşteptate în continuare perturbări semnificative în transporturile publice urbane, interurbane, regionale şi internaţionale (Eurostar, Thalis şi Lyria), precum şi în reţeaua rutieră, informează MAE într-un comunicat transmis miercuri.

De asemenea, Direcţia Generală a Aviaţiei Civile (DGAC) le reaminteşte pasagerilor să se informeze la companiile aeriene despre situaţia zborurilor. Pentru zborurile operate de compania Air France, orarul este postat pe site-ul oficial https://www.airfrance.fr/en cu una sau două zile în avans.

In this article


Join the Conversation