Atac sinucigaș în Pakistan: cel puțin șase morți, printre care trei copii

Un atentat sinucigaș cu bombă a avut loc în provincia pakistaneză Khyber Pakhtunkhwa. Un atentator sinucigaș cu bombă s-a aruncat în aer, omorând trei soldați și trei copii....

Un atentat sinucigaș cu bombă a avut loc în provincia pakistaneză Khyber Pakhtunkhwa. Un atentator sinucigaș cu bombă s-a aruncat în aer, omorând trei soldați și trei copii.

„Trei soldaţi şi trei copii au fost ucişi într-un atac sinucigaş”, a anunţat duminică departamentul media a armatei pakistaneze, într-un comunicat citat de dpa, potrivit Agerpres.

Atacatorul s-a aruncat în aer lângă un vehicul militar, în timp ce soldaţi patrulau zona în seara zilei de sâmbătă, au informat mass-media locale.

Atacul a avut loc în districtul Waziristanul de Nord, lângă frontiera cu Afganistan, o zonă care a fost altădată un bastion al Al-Qaida şi al talibanilor.

Deocamdată, nicio grupare nu a revendicat atacul.

Talibanii din Pakistan, cunoscuţi de asemenea ca Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP), şi-au înteţit în ultimele luni atacurile violente, într-o insurgenţă care urmăreşte să implementeze legea Sharia în Pakistan.

În jur de 80.000 de civili şi membri ai forţelor de securitate din Pakistan au fost ucişi în atacuri sinucigaşe sau alte atacuri ale talibanilor în aproape două decenii de violenţe.

Acest cel mai recent atac a avut loc la numai câteva zile după ce o persoană a fost ucisă şi mai mult de alte zece persoane au fost rănite într-o explozie într-o piaţă de oraşul-port Karachi.

In this article