Atac în Parlamentul României. Aproximativ 300 de oameni, evacuați

Incident grav de securitate la Palatul Parlamentului, marți, după ce un bărbat a aruncat cu benzină și a dat foc sălii de expoziții de la intrare. Incendiul a...

Incident grav de securitate la Palatul Parlamentului, marți, după ce un bărbat a aruncat cu benzină și a dat foc sălii de expoziții de la intrare. Incendiul a fost stins imediat de pompieri, iar o femeie a suferit un atac de panică.

Un grav incident de securitate a avut loc la Palatul Parlamentului, unde un bărbat a provocat un incendiu, după ce a aruncat cu benzină pe o femeie. Femeia a suferit un atac panică și a primit îngrijiri de urgență, transmite Știri.md cu referire la stirileprotv.ro.

O persoană a dat foc marți după amiază sălii de expoziții aflate la intrarea în Palatul Parlamentului. Mai multe echipaje de pompieri au intervenit la fața locului.

La scurt timp, au apărut și primele imagini cu bărbatul care a provocat incendiul de la Palatul Parlamentului. Acesta a fost surprins de camerele de supraveghere.

Bărbatul a aruncat cu benzină și a dat foc

Incendiul a fost provocat în sala de expoziții „Constantin Brâncuși”, care are o suprafață de peste 2.200 de metri pătrați.

Potrivit primelor informații, un bărbat ar fi aruncat cu benzină în interiorul sălii, după care a dat foc. Nu sunt victime, iar toate persoanele aflate în interior au fost evacuate în siguranță, au declarat pentru Știrile PRO TV surse din Poliția Capitalei.

Biroul de Presă al Parlamentului a transmis că „incendiul a avut loc în zona de acces pentru vizitatori, nivel S2. Pompierii se aflau în clădire și s-a intervenit imediat, astfel că, în acest moment, focarul a fost stins. Instituțiile abilitate se vor pronunța cu privire la cauza incendiului”.

Incendiatorul este căutat acum de poliție, în curtea Parlamentului și în împrejurimi. Potrivit oamenilor legii, este vorba despre un bărbat de 50-60 de ani, brunet, cărunt la păr, înălțime 170 cm, corpolent, îmbrăcat în cămașă albă cu carouri, vesta albastră și pantaloni negri.

Ce spune ISU București-Ilfov

Pompierii spun că incendiul s-a manifestat pe o suprafață de 30 mp și a fost stins imediat.

„Am intervenit pentru stingerea unui incendiu ce s-a produs la Palatul Parlamentului, Sala Constantin Brâncuși.

Incendiul s-a produs într-o încăpere pentru vizitatori, pe o suprafață de 30 mp. Au ars elemente textile și de birotică. În urma evenimentului nu sunt persoane rănite.

Au intervenit forțele din cadrul Detașamentului de Pompieri Palatul Parlamentului. În momentul de față incendiul este lichidat”.

Ce spune Poliția municipiului București despre incidentul de la Palatul Parlamentului

Polițiștii spun că în momentul izbucnirii incendiului, în sala de expoziții se aflau 300 de persoane, care au fost însă evacuate în siguranță.

„Astăzi, 17 septembrie 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a municipiului București – Secția 17 Poliție au fost sesizați, prin sistem 112, cu privire la faptul că o persoană ar fi aruncat cu o substanță, posibil inflamabilă, în incinta unei instituții publice din Sectorul 5.

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul subunității, iar din primele cercetări s-a stabilit faptul că, în urma unui conflict spontan, un bărbat, vizitator, ar fi aruncat cu o substanță inflamabilă.

Incendiul a fost într-o încăpere pentru vizitatori, aproximativ 300 de persoane fiind evacuate la acel moment.

Din primele informații, nu există persoane rănite.

La acest moment, activitățile sunt în desfășurare, fiind efectuate verificări în vederea depistării persoanei în cauză.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secției 17 Poliție, pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul”.

Jandarmeria spune că bărbatul nu a intrat în zona de securitate

Jandarmeria precizează că incidentul nu a avut loc în zona de securitate a Parlamentului, ci într-un spațiu în care accesul este liber, respectiv până la filtrele de control.

„În jurul orei 13:50, la obiectivul Palatul Parlamentului, în zona unui magazin de suveniruri, aflat în proximitatea Sălii de expoziții „Constantin Brâncuși”, un bărbat a dat foc unor bunuri pe care le avea în posesie, după care a plecat de la fața locului.

Menționăm faptul că, în zona producerii evenimentului, accesul este liber, conform Regulamentului de Acces în Camera Deputaților și Senat, până la filtrele de control si securitate ale SPP. De asemenea, este foarte important de precizat că bărbatul nu a pătruns în zona de securitate din incinta clădirii.

În zona afectată s-au deplasat lucrătorii Departamentului de Pompieri de la sediul Palatului Parlamentului pentru stingerea incendiului și s-au luat măsuri de evacuare a persoanelor.

Incendiul a fost lichidat de către efectivele IGSU, fără a rezulta persoane rănite, ci doar pagube materiale.

La fața locului au fost direcționate efective din cadrul DGJMB, DGPMB, IGSU, SPP.

La acest moment, forțele de ordine desfășoară activități specifice, atât la interior, cât și în zona exterioară, pentru depistarea persoanei, luându-se în calcul și posibilitatea ca persoana să fi părăsit obiectivul”.

 

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article