Atac cu rachete asupra unor restaurante din Kramatorsk

Marți, pe data de 27 iunie, rachetele rusești au lovit o zonă de restaurante din orașul Kramatorsk, din estul Ucrainei, au anunțat oficialii ucraineni. Cel puțin trei persoane...

Marți, pe data de 27 iunie, rachetele rusești au lovit o zonă de restaurante din orașul Kramatorsk, din estul Ucrainei, au anunțat oficialii ucraineni. Cel puțin trei persoane au murit în urma atacului, iar alte 22 au fost rănite.

Serviciile de urgență se află la fața locului pentru a-i ajuta pe cei răniți.

Pe rețelele de socializare au apărut imagini care arată clădirile distruse de rachetele rusești. Este posibil ca oameni să fie prinși sub dărâmături.

Atacul a survenit în contextul în care președintele Volodimir Zelenski a anunțat că contraofensiva Ucrainei avansează pe toate fronturile.

„Cu doar o jumătate de oră în urmă, două rachete au lovit orașul Kramatorsk”, a declarat Pavlo Kyrylenko pentru televiziunea ucraineană.

„Acum lucrăm în oraș pentru a stabili numărul de răniți și, eventual, de morți. Acesta este centrul orașului. Acestea erau localuri de alimentație publică aglomerate de civili”, a adăugat el.

Potrivit consiliului municipal din Kramatorsk, forțele rusești au atacat, de asemenea, un sat din apropiere.

„Au lovit un restaurant, operațiunile de căutare și salvare sunt în curs de desfășurare”, a transmis consiliul pe Telegram.

Conform unei informări de luni a biroului de presă al guvernului, cabinetul premierului Nikolai Denkov a aprobat un nou pachet de ajutor pentru Ucraina, care se concentrează în mod special pe tehnologie militară. Cu toate acestea, nu au fost dezvăluite detalii suplimentare cu privire la pachetul de ajutor.

Dimensiunea pachetului de ajutor oferit de Bulgaria autorităților de la Kiev la sfârșitul anului 2022 a fost raportată ca fiind comparabilă, dar nu au fost furnizate informații specifice cu privire la conținutul acestuia.

În mod similar, nu au fost comunicate detalii cu privire la pachetul anterior la momentul respectiv. Merită menționat că Bulgaria deține încă armament de concepție sovietică, după cum subliniază dpa.

Între actualul guvern, aflat la putere din 6 iunie, și președintele Rumen Radev, care este perceput ca având legături strânse cu Rusia, a apărut un dezacord în ceea ce privește asistența acordată Ucrainei.

Președintele Radev și-a exprimat opoziția față de participarea Bulgariei la inițiativa Uniunii Europene de a furniza muniții Ucrainei. Cu toate acestea, ministrul Apărării de la Sofia, Todor Tagarev, a declarat un nivel sporit de sprijin bulgar pentru eforturile UE de a furniza Ucrainei muniția necesară.

In this article