Zelenski, după atacul din Kramatorsk: Rusia merită un tribunal

Preşedintele ucrainean, Vladimir Zelenski, a anunțat, marţi seară, că printre cele trei persoane care au murit în urma atactului cu rachete de la Kramatorsk este şi un copil,...

Preşedintele ucrainean, Vladimir Zelenski, a anunțat, marţi seară, că printre cele trei persoane care au murit în urma atactului cu rachete de la Kramatorsk este şi un copil, iar peste 40 de persoane au primit deja îngrijiri medicale.

„Fiecare manifestare de teroare dovedeşte că Rusia nu merită decât înfrângerea şi un tribunal”, a transmis Zelenski, transmite breakingnews.md cu referire la Digi24.ro.

„Astăzi, teroriştii ruşi au bombardat cu brutalitate Kramatorsk. Rachete S-300. Trei persoane au fost ucise, inclusiv un copil. Condoleanţele mele familiilor şi prietenilor. Până la această oră, peste 40 de persoane sunt rănite. Tuturor li se acordă asistenţă”, a afirmat, marţi seară, Zelenski, în mesajul zilnic postat pe reţelele de socializare.

Preşedintele a precizat că deja se intervine pentru curăţarea zonei, iar molozul este în curs de îndepărtare.

„Fiecare astfel de manifestare de teroare ne dovedeşte, iar şi iar, nouă şi întregii lumi că Rusia merită un singur lucru ca rezultat a tot ceea ce a făcut – înfrângerea şi un tribunal, procese corecte şi legale împotriva tuturor criminalilor şi teroriştilor ruşi”, a mai afirmat Zelenski.

Acesta a mulţumit din nou „tuturor celor din lume care sprijină Ucraina şi ajută la protejarea poporului”.

„Astăzi avem un nou pachet de apărare din partea Statelor Unite pentru războinicii noştri. Vehicule blindate şi muniţie pentru Patriots, Stingers şi HIMARS. Obuze suplimentare pentru artileria noastră. Îi mulţumesc domnului preşedinte Biden, Congresului, ambelor partide şi tuturor americanilor”, a mai afirmat preşedintele ucrainean.

Cel puţin trei persoane au fost ucise în urma unui atac cu rachete ruseşti în oraşul Kramatorsk din estul Ucrainei.

Un restaurant şi o zonă comercială din centrul oraşului au fost avariate în urma loviturii de marţi, a anunţat Ministerul ucrainean de Interne.

In this article