Atac cu cuțitul într-o grădiniță din China: Trei copii, un educator și doi părinți au fost înjunghiați mortal

Atac cu cuțitul într-o grădiniță din sud-estul Chinei. Trei copii, un educator și doi părinți au fost înjunghiați mortal. Atacatorul are 25 de ani, iar motivația gestului său...

Atac cu cuțitul într-o grădiniță din sud-estul Chinei. Trei copii, un educator și doi părinți au fost înjunghiați mortal. Atacatorul are 25 de ani, iar motivația gestului său nu este cunoscută deocamdată.

Potrivit autorităților chineze, atacul s-a produs luni dimineață, în provincia Guandong, la ora locală 07:40, iar atacatorul a fost arestat câteva minute mai târziu.

Șase persoane au fost ucise și una a fost rănită de un tânăr de 25 de ani, despre care poliția spune că a executat “un atac cu intenție”. Printre victime se numără trei copii (cu vârste neprecizate), educatorul (sau educatoarea) lor și doi părinți.

BBC observă că, deși astfel de atacuri sunt relativ rare în China, în ultimii ani țara a cunoscut o serie de astfel de incidente, inclusiv în școli și instituții de învățământ, în care arma este cel mai des un cuțit, scrie Biziday.

În august anul trecut, un astfel de atacator a ucis trei persoane și a rănit alte șase, tot într-o grădiniță, iar în aprilie 2021, doi copii au murit, în timp ce alți 16 au fost răniți într-un atac în regiunea Guangxi Zhuang.

În octombrie 2018, 14 copii au fost răniți într-un atac cu cuțitul la o grădiniță din Chongqing, sud-vestul Chinei.

In this article