Astăzi a avut loc inaugurarea bustului academicianului Gheorghe Paladi la Spitalul Clinic Municipal „Gh. Paladi”

Inaugurarea bustului academicianului Gheorghe Paladi la Spitalul Clinic Municipal „Gh. Paladi” a avut loc astăzi. Fiind la eveniment, primarul general Ion Ceban a declarat că este o onoare...

Inaugurarea bustului academicianului Gheorghe Paladi la Spitalul Clinic Municipal „Gh. Paladi” a avut loc astăzi. Fiind la eveniment, primarul general Ion Ceban a declarat că este o onoare de a fi contemporanul Omului Gheorghe Paladi, care este un mare profesionist în domeniul de obstetrică și ginecologie din Republica Moldova. La rândul lui, Gheorghe Paladi i-a mulțumit lui Ceban pentru implicare.

„Ne bucurăm că astăzi la inaugurarea bustului participă și academicianul Gheorghe Paladi. Primăria municipiului Chișinău prin decizia CMC a redenumit Spitalul Clinic Municipal nr. 1 în Spitalul ”Gheorghe Paladi” din 9 iunie 2020. Ulterior, la 11 mai 2021, am instalat basorelieful „Gheorghe Paladi” în acest spital. Și iată astăzi, aici, inaugurăm bustul domnului academician!

Și-a dedicat întreaga sa viață activității în cadrul Spitalului Clinic Municipal nr. 1, care astăzi îi poartă numele, consacrându-se sistemului național de sănătate și sferei ocrotirii mamei și copilului și a primit zeci de mii de nașteri și a efectuat mii de intervenții chirurgicale.

Peste 30 ani a fost activitatea sa lasă o amprentă vizibilă în domeniu și este un model pentru generațiile tinere. Pe parcursul anilor, s-a manifestat ca un profesionist de excepție – atât pe segmentul de cercetare, cât și cel didactic”, a declarat Ceban.

De precizat că lui Gheorghe Paladi îi aparține meritul înființării Centrului Republican de Ocrotire a Sănătății Mamei și Copilului, unde, pe parcursul a șase ani de activitate, împreună cu membrii Catedrei de obstetrică și ginecologie, a pus temelia dezvoltării acestui complex modern, fiind considerat fondatorul serviciului obstetrical-ginecologic din Moldova.

In this article