Arena Chişinău au fost ipotecată pentru 43 de milioane de euro

Terenul pe care este construită Arena Chişinău este în proprietatea statului şi nu a fost privatizat, a declarat în cadrul unei emisiuni la Prime TV, deputatul PDM Andrian...

Terenul pe care este construită Arena Chişinău este în proprietatea statului şi nu a fost privatizat, a declarat în cadrul unei emisiuni la Prime TV, deputatul PDM Andrian Candu, transmite Breaking News cu referire la mold-street.com.

„Vreau să aduc la cunoştinţă cetăţenilor că şi Arena şi terenul.. Că e 10 hectare, că e 70 de hectare, a rămas proprietatea statului….Le cer actualilor guvernanţi să ducă proiectul până la capăt şi nu doar să-l construiască, dar şi să-l administreze în aşa fel ca cetăţenii Republicii Moldova şi locuitorii oraşului Chişinău să se bucure de tot ceea ce înseamnă această infrastructură”.

Totodată Andrian Candu susţine că acest proiect, care urmează a fi dat în exploatare peste trei luni, ar fi gata în proporţie de 80%.

Datele cadastrale arată însă puţin altfel. Astfel terenul de circa 70 de hectare din apropiere de Stăuceni a fost divizat în două loturi: unul de 10 hectare şi altul de peste 59 de hectare. Ambele au fost transmise în august 2018 în capitalul SRL Arena Naţională, fondator al căreia este Ministerul Educaţiei.

În noiembrie 2018, ambele terenuri au fost ipotecate pentru suma de 43 milioane de euro, iar beneficiarul este Sam Investment Company SRL, parte a grupului turcesc Summa cu care n august a fost semnat contractul de Parteneriat Public Privat pentru construcţia Arenei.

In this article


Join the Conversation