ARBI a CNA a aplicat sechestre pe bunuri în valoare de circa 12 milioane de lei

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA a sechestrat bunuri, în valoare de circa 12 milioane de lei, săptămâna trecută în baza delegațiilor Direcției generale urmărire...

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA a sechestrat bunuri, în valoare de circa 12 milioane de lei, săptămâna trecută în baza delegațiilor Direcției generale urmărire penală a CNA și Procuraturii Anticorupție. Printre acestea se numără 20 de mijloace de transport, 2 conturi în numerar, o încăpere locativă și 3 construcții nelocative, sechestrate într-un caz de abuz de serviciu, de spălare de bani și trafic de influență. În prezent, Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale are în examinare 114 de delegații pe 83 de cauze penale în privința a 180 de subiecți. Totodată, pe conturile Agenției au fost plasate circa 2,8 milioane de lei.

De asemenea, Direcția generală asigurare operativă a efectuat 3 expertize judiciare, dintre care 2 IT și o expertiză criminalistică, în procedură fiind alte 76 de expertize. Ofițerii de urmărire penală au inițiat 5 cauze penale și au propus pentru transmitere în judecată 3 dosare. La moment, organul de urmărire penală al CNA gestionează 366 de dosare.

Direcția legislație a recepționat 40 de proiecte de acte normative pentru expertizare și a remis autorilor 26 de rapoarte de expertiză și 11 avize. În prezent, se lucrează pe 43 materiale, recepționate de la autorități. Direcția analitică a realizat 6 analize operaționale, alte 90 de studii sunt în procedură.

Direcţia educaţie anticorupţie a desfășurat 9 activităţi de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție.

La linia națională anticorupție au fost recepționate 37 de apeluri. 1386 de materiale au fost înregistrate în cancelaria Centrului.

In this article