Ar fi furat 8.500 de euro și 25.000 de lei și 200 de kg de cupru. Suspecții au ajuns, după două luni, pe mâna poliției

Trei tineri cu vârste cuprinse între 20 și 25 de ani, au fost reținuți pentru 72 de ore, fiind suspectați de comiterea unui furt în proporții deosebit de...

Trei tineri cu vârste cuprinse între 20 și 25 de ani, au fost reținuți pentru 72 de ore, fiind suspectați de comiterea unui furt în proporții deosebit de mari de pe teritoriul raionului Telenești.

Al patrulea suspect în vârstă de 26 de ani, deja își ispășește pedeapsa în Penitenciarul nr.11 din Bălți pentru comiterea infracțiunii prevăzute la art.172 alin.3 (acțiuni violente cu caracter sexual, în privința unei persoane despre care se știa că nu a atins vârsta de 14 ani) Cod penal al RM.

Suspecții ar fi pătruns pe ascuns, înarmați cu o armă de vânătoare pe teritoriul unei stații de reparație auto și au sustras din safeul unui garaj 18 500 de euro și 25 000 de lei, 200 de kg de cupru, dar și mai multe scule și unelte de construcții.

Prejudiciul cauzat victimei, un bărbat de 38 de ani, se ridică la peste 400 de mii de lei.

În rezultatul perchezițiilor efectuate concomitent în automobilele și la domiciliile persoanelor suspecte au fost depistate şi ridicate o parte din bunurile sustrase, inclusiv arma care este deținută ilegal, 12 cartușe cu calibru de 12 mm și trei telefoane mobile care erau folosite de suspecți în timpul săvârșirii infracțiunii.

Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală în baza art.186 alin. 4 din Codul penal, iar suspecții riscă pedeapsă cu închisoarea de la 5 la 10 ani.

La moment sunt întreprinse acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţie, în vederea întăririi bazei probatorii, precum și stabilirea complicității bănuiților în comiterea altor infracțiuni pe teritoriul țării.

Acțiunile au fost realizate de ofițerii Direcției investigații criminale a INI, ofițerii de investigație ai Inspectoratului de poliție Telenești, sub conducerea Procuraturii Telenești și cu suportul mascaților de la BPDS „Fulger”.

In this article