Aproape 22.000 de păsări marine, au murit de gripa aviară în Peru

Aproape 22.000 de păsări marine, majoritatea pelicani, au murit de gripă aviară în Peru, au anunţat luni autorităţile locale, relatează AFP. Un bilanţ anterior al Serviciului Naţional pentru...

Aproape 22.000 de păsări marine, majoritatea pelicani, au murit de gripă aviară în Peru, au anunţat luni autorităţile locale, relatează AFP.

Un bilanţ anterior al Serviciului Naţional pentru Silvicultură şi Faună Sălbatică (Serfor) raporta moartea a peste 16.000 de păsări marine în urmă cu o săptămână, informează Agerpres.

Serviciul Naţional de Sănătate Agricolă (SENASA) a emis o alertă sanitară de 180 de zile în urmă cu două săptămâni, după ce a confirmat trei cazuri de gripă aviară H5N1, foarte contagioasă, la pelicani.

Primul focar de gripă aviară de pe continentul american a fost declarat anul trecut în Canada. În ianuarie, virusul a fost detectat în Statele Unite, care a afectat producţia de păsări.

Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) şi-a exprimat în acest sens îngrijorarea cu privire la migraţia sezonieră a păsărilor către America Centrală şi de Sud.

In this article