Apeluri comice la 112: Coronavirusul se transmite prin ploaie?

"Ieri a fost un caz mai deosebit. A sunat cineva ca să-i organizăm o cursa aeriană ca să părăsească ţara cu toată familia." Într-un alt caz, o femeie...

„Ieri a fost un caz mai deosebit. A sunat cineva ca să-i organizăm o cursa aeriană ca să părăsească ţara cu toată familia.”

Într-un alt caz, o femeie a sunat la 112 şi a întrebat dacă poate să iasă afară când plouă, transmite Breaking News cu referire la publika.md.

„Spre exemplu dacă plouă afară şi dacă e posibil să se infecteze cu coronavirus pe această cale. În cazul în care a băut apă şi avea o temperatură anterior mai mica şi acum este mai ridicată poate să fie coronavirus. Situaţii de genul dacă pot să merg prin ţară cu maşina, dacă pot să merg prin curte”, a spus ofiţerul de presă, Serviciul 112, Ana Carpovici.

Operatorii 112 spun că oamenii de la sate întrebă dacă pot să lucreze în grădină, în timp ce orăşenii se interesează dacă pot ieşi în curte.

„Dacă ar putea să meargă în gradină să lucreze pentru că în această perioadă stă în casă şi dacă e posibil să lucreze în grădină ca să pună ceva în pământ. Mai sunt şi aşa situaţii când ne sună şi ne întreabă dacă pot să scot câinele la plimbare”, a spus ofiţerul de presă, Serviciul 112, Ana Carpovici.

În acest context, reprezentanţii instituţiei le amintesc oamenilor că 112 preia doar apeluri de urgenţă.

Totodată angajaţii îndeamnă solicitanţii să nu sune fără un motiv întemeiat, pentru că s-ar putea ca exact în acel moment să existe o persoană care într-adevăr are nevoie de asistenţă medicală rapidă.

Doar joi au fost recepţionate peste 7.000 de apeluri la 112. 743 dintre acestea au fost de informare, iar peste 3600 au fost apeluri de urgenţă.

In this article