Anchetă minuțioasă în cazul infectării angajaților de la instituția medicală din Carahasani. Rezultatele te lasă MASCĂ

Autoritățile au făcut o anchetă minuțioasă, după ce mai mulți angajați medicali de la instituția medico-sanitară publică din Carahasani, Ștefan Vodă, au fost diagnosticați cu virusul de tip...

Autoritățile au făcut o anchetă minuțioasă, după ce mai mulți angajați medicali de la instituția medico-sanitară publică din Carahasani, Ștefan Vodă, au fost diagnosticați cu virusul de tip nou COVID-19. Informațiile au fost prezentate de șeful ANSP, Nicolae Furtună, în cadrul unui briefing de presă.

“Cazul a fost adus din afara Republicii Moldova. Lucrătorul medical a contactat în familie, după care a mers la serviciu și a infectat colegii de la instituția medicală. Deci nu e caz de îmbolnăvire de la acordarea directă a asistenței medicale. Noi am făcut anchetă și am enumerat fiecare pas făcut. A avut loc o transmitere internă colegială, dar nu de la pacient”, a explicat Furtună.

Șeful ANSP a declarat că un caz similar a avut loc și la spitalul de psihiatrie din Capitală, acolo unde sunt opt cazuri confirmate în rândul angajaților medicali.

In this article