Andrian Candu nu îl mai cheamă în judecată pe Eugeniu Nichiforciuc

Președintele Pro Moldova, Andrian Candu, a renunțat la cererea de chemare în judecată depusă împotriva fostului coleg de partid din PDM Eugeniu Nichiforciuc, dar și a mai multor...

Președintele Pro Moldova, Andrian Candu, a renunțat la cererea de chemare în judecată depusă împotriva fostului coleg de partid din PDM Eugeniu Nichiforciuc, dar și a mai multor instituții media. Este vorba de acuzațiile aduse de Nichiforciuc, precum că cei care au părăsit Partidul Democrat ar fi primit câte 150-250 de mii de euro, transmite breakingnews.md cu referire la agora.md.

Mai exact, în mai 2020, Andrian Candu cerea, împreună cu colegii săi de la Pro Moldova din acea perioadă, apărarea onoarei, demnității, reputației profesionale, obligarea dezmințirii informației defăimătoare, prezentarea scuzelor și publicarea lor, precum și compensarea cheltuielilor de judecată.

Pe 15 ianuarie 2021, politicianul a solicitat însă încetarea procesului, renunțând la pretențiile din acțiune. Prin urmare, Judecătoria Chișinău, sediul Centru, i-a acceptat renunțul și a dispus încetarea procesului. Deocamdată, nu se știe ce l-a făcut pe acesta să se răzgândească.

Amintim că, în martie 2020, deputatul Eugeniu Nichiforciuc, care pe atunci încă făcea parte din PDM, spunea că deputații care au părăsit partidul și au plecat la Pro Moldova ar fi primit în schimb câte „150-250 de mii de euro, plus plata lunară de 5.000 de euro”.

Ulterior, grupul parlamentar Pro Moldova, din care făceau parte deputați care acum se regăsesc în platforma Pentru Moldova, alături de Partidul Șor, au negat toate acuzațiile și au anunțat că îl vor acționa pe Eugeniu Nichiforciuc în judecată. 

In this article