Andrei Spînu deschis amenință principiile democrației

Declarația făcută de ministrul Andrei Spînu că PAS va “face toate calculele necesare și va lua toate deciziile necesare” pentru a nu-i permite lui Ion Ceban să câștige...

Declarația făcută de ministrul Andrei Spînu că PAS va “face toate calculele necesare și va lua toate deciziile necesare” pentru a nu-i permite lui Ion Ceban să câștige un al doilea mandat de primar al municipiului Chișinău, este periculoasă pentru procesele democratice din Republica Moldova, consideră jurnalistul Victor Nichituș.
Într-un editorial publicat pe rețelele de socializare acesta afirmă că afirmația publică a ministrului Andrei Spînu potrivit căreia partidul de guvernământ va “face toate calculele necesare și va lua toate deciziile necesare” pentru a nu-i permite lui Ion Ceban să câștige un al doilea mandat de primar al municipiului Chișinău reprezintă o amenințare la adresa proceselor democratice din Republica Moldova și ar trebui să fie luată în considerare de către reprezentanții partenerilor de dezvoltare.
“În condițiile în care Partidul Acțiune și Solidaritate este partidul de guvernământ care deține toate pârghiile de putere în statul moldovean declarația făcută de vicepreședintele PAS este periculoasă și arată evidente tendințe de derapaj de la democrație”, notează comentatorul politic.
În acest context, Nichituș consideră că, “liderii Partidului Acțiune și Solidaritate, partid care împărtășește valorile democrației europene, nu ar trebui să fie de acord cu declarațiile făcute de Andrei Spînu”.
Potrivit lui Nichituș, dacă nu vor urma amendamente la această declarație din partea acestei formațiuni politice, “ar însemna că această formațiune politică care se intitulează „europeană” are tendințe dictatoriale”.

In this article