Andrei Năstase cere anularea ordinului de majorare a tarifelor de călătorie

Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr cere Agenției Naționale de Transport Auto să anuleze ordinul prin care au fost majorate tarifele de călătorie pentru pasageri. Într-o conferință de...

Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr cere Agenției Naționale de Transport Auto să anuleze ordinul prin care au fost majorate tarifele de călătorie pentru pasageri. Într-o conferință de presă, liderul PPPDA, Andrei Năstase, a dat citire unei declarații potrivit căreia scumpirea bruscă a biletelor de călătorie cu 25% a afectat cele mai defavorizate pături sociale, transmite IPN.

Potrivit lui Andrei Năstase, „în condițiile în care astăzi multe spitale locale au fost închise, distanțele la serviciile spitalicești raionale, cu mult mai lungi, implică costuri mai mari, care acum practic pentru mulți cetățeni, sunt imposibile de achitat”. În declarație se mai spune că „majorarea tarifelor de transport este net superioară indexărilor și majorărilor planificate ale pensiilor. Pe de o parte au dat pensionarilor cu o mână și au luat cu două”.

„Platforma DA conștientizează necesitatea aprobării unor tarife reale de transportare, care ar acoperi costurile operatorilor din domeniu, dar remarcă faptul că acest proces trebuie obligatoriu sincronizat cu demonopolizarea ramurii transportului, modernizarea condițiilor de confort în transportul public”, a citit Andrei Năstase din declarație.

Dacă ordinul de majorare a tarifelor pentru transportul interurban de pasageri nu va fi anulat, Platforma DA va cere demisia ministrului economiei în baza unei moțiuni simple

In this article


Join the Conversation