Anchetă: Suspecții atacului din Moscova, sub influența drogurilor

Agenţia rusă de presă TASS, citată de DPA, raportează că cei patru suspecţi principali arestaţi în urma atacului terorist de la sala de concerte Crocus City Hall, de...

Agenţia rusă de presă TASS, citată de DPA, raportează că cei patru suspecţi principali arestaţi în urma atacului terorist de la sala de concerte Crocus City Hall, de lângă Moscova, se aflau sub influenţa drogurilor în momentul în care au desfăşurat împuşcăturile în masă.

Anchetatorii au comunicat că urmează ca experţii să stabilească ce fel de droguri sau substanţe psihotrope au consumat suspecţii.

Probele de sânge prelevate de la aceştia au indicat prezenţa unei substanţe psihotrope care schimbă percepţia realităţii şi reduce frica. Mai mult, se pare că suspecţii ar fi consumat droguri nu doar în ziua atacului, ci şi înainte.

Statul Islamic a revendicat atacul, soldat cu peste 140 de morţi şi 360 de răniţi. În paralel, autorităţile ruse au descoperit că suspecţii ar fi avut legături cu “naţionalişti ucraineni”, de la care ar fi primit bani. Oficialii ruşi, inclusiv preşedintele Vladimir Putin, au sugerat posibila implicare a Ucrainei în atac, acuzaţii respinse vehement de către Kiev.

Preşedintele rus Vladimir Putin nu s-a deplasat încă la locul atentatului, evitând să perturbe ancheta şi lucrările de degajare a dărâmăturilor. Cu toate acestea, el a transmis condoleanţe familiilor victimelor, iar autorităţile au promis ajutor financiar celor răniţi şi familiilor celor decedaţi în atac.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article