Anatol Șalaru: La alegerile locale, Ion Ceban nu are un candidat pe măsură

Pentru scrutinul local din toamnă, primarul Capitalei, Ion Ceban, care a înregistrat performanțe simțitoare, nu are niciun candidat pe măsură. Declarația a fost făcută de Anatol Șalaru, fost...

Pentru scrutinul local din toamnă, primarul Capitalei, Ion Ceban, care a înregistrat performanțe simțitoare, nu are niciun candidat pe măsură. Declarația a fost făcută de Anatol Șalaru, fost deputat și fost ministru, în cadrul unei emisiuni de la Postul TV ”Vocea Basarabiei”.

”Oamenii nu votează pentru formațiuni sau candidați care au 0,1 sau 0,2 procente în sondaje. Oamenii votează pentru doi candidați puternici. Unul dintre cei doi, evident, va fi Ion Ceban, căruia i-a reușit performanța să demonstreze că este un primar bun, iar în unele sondaje are până la 48 la sută, ceea ce este foarte mult. În politică nu există nimic imposibil, trebuie să faci ceea ce trebuie, nu ceea ce-ți place. Ion Ceban nicidecum nu poate fi învinuit că este un rătăcit, el știe bine ce face”, a declarat Anatol Șalaru.

Fostul ministrul al Transporturilor și al Apărării a mai declarat că, cel mai probabil, candidatul PAS pentru alegerile locale din toamnă va fi Andrei Spînu, actualul vicepremier.

”Miza alegerilor locale este Chișinăul, care este foarte important. Din câte am înțeles PAS va veni cu candidatul Andrei Spînu, așa spun cei de la PAS Chișinău. S-ar putea pe ultima sută de metri să fie schimbat, dar deocamdată nu văd niciun contracandidat pe măsura lui Ion Ceban”, a declarat Anatol Șalaru.

Partidul de la guvernare încă nu a anunțat oficial cine va fi candidatul PAS pentru scrutinul local. Încă din toamna 2022, reprezentanți din conducerea formațiunii anunțau printre potențialii candidați pe ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, pe ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, și deputatul Lilian Carp.

In this article