Ambasadorul SUA, în prima vizită la CNA

Ambasadorul SUA: Sunt de părerea că CNA trebuie să-şi mențină independența pentru a înregistra rezultate palpabile în prevenirea și combaterea corupției, transmite Breaking News. Dezvoltarea proiectelor comune în...

Ambasadorul SUA: Sunt de părerea că CNA trebuie să-şi mențină independența pentru a înregistra rezultate palpabile în prevenirea și combaterea corupției, transmite Breaking News.

Dezvoltarea proiectelor comune în domeniul anticorupţiei, priorităţile CNA în vederea prevenirii şi eradicării fenomenului corupţiei, dar şi obţinerea încrederii societăţii în eforturile Centrului de a lupta cu corupţia sistemică au constituit principalele subiecte, abordate astăzi, la întrevederea dintre ambasadorul SUA la Chişinău Dereck J. Hogan şi directorul CNA, Ruslan Flocea.

În cadrul discuțiilor, Ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan a menționat următoarele: „E foarte important pentru mine să înțeleg care sunt dezideratele pe care vi le asumați în lupta împotriva corupției. Eu știu că sunteți capabili să faceți ceva bun și sunt de părerea că trebuie să vă mențineți independența pentru a înregistra rezultate palpabile în prevenirea și combaterea corupției din sistem”.

Amintim că, în perioada 2002-prezent, CNA a beneficiat de multiple proiecte de asistenţă din partea SUA care au vizat training-uri în domeniul combaterii spălării banilor, activităţii operative de investigații şi utilizării tehnicii speciale, urmăriri penale, investigării companiilor din zonele off-shore, combaterii corupției în sectorul privat, inclusiv instruirea și promovarea denunțării practicilor ilegale/iregularităților de către companiile private.

In this article


Join the Conversation