Ambasadorul rus, Oleg Vasnețov, convocat la Ministerul de Externe

Ministerul Afacerilor Externe a venit cu o reacție în urma declarațiilor făcute de Dmitrii Medvedev, Maria Zaharova și Dmitrii Peskov. Oficialii ruși au venit cu declarații scandaloase la...

Ministerul Afacerilor Externe a venit cu o reacție în urma declarațiilor făcute de Dmitrii Medvedev, Maria Zaharova și Dmitrii Peskov.

Oficialii ruși au venit cu declarații scandaloase la adresa R. Moldova după ce autoritățile de la Chișinău au anunțat că au interzis intrarea pe teritoriul său pentru mai mulți politicieni ruși, dar și pentru Vladimir Putin.

„În legătura cu ultimele declarații denigratoare ale unor oficiali ruși la adresa Republicii Moldova și Uniunii Europene, MAEIE precizează:

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene nu va comenta limbajul absolut inacceptabil al declarațiilor unor oficiali ruși, expuse astăzi, dar subliniem faptul ca ambasadorul Federații Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, va fi convocat la minister pentru a i se cere explicații pe marginea afirmațiilor ce vizează țara noastră”, se arată în mesaj.

Breakingnews.md reamintește că Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, are interdicția de a intra pe teritoriul Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de către premierul Dorin Recean, în cadrul unei emisiuni de la un post privat de televiziune.

În dimineața zilei de 28 aprilie, Dmitrii Medvedev a declarat că „nimeni deocamdată nu se pornește în R. Moldova”.

Ulterior și Maria Zaharova a venit cu o reacție și i-a propus lui Dorin Recean să aplice sancțiuni „pentru fiecare respirație”.

La rândul său purtătorul de cuvânt al lui Putin,Dmitrii Peskov, a spus că R. Moldova riscă să fie absorbită de România.

In this article