Ambasadorul Regatului Maroc în România și în RM, E.S. Hassan Abouyoub, în vizită la Primăria Chișinău

Ambasadorul Regatului Maroc în România și în Republica Moldova, E.S. Hassan Abouyoub, a efectuat o vizită de lucru la Primăria Municipiului Chișinău. Acesta a fost întâmpinat de către...

Ambasadorul Regatului Maroc în România și în Republica Moldova, E.S. Hassan Abouyoub, a efectuat o vizită de lucru la Primăria Municipiului Chișinău. Acesta a fost întâmpinat de către viceprimarii Ilie Ceban și Olga Ursu, care au discutat cu diplomatul despre posibilitățile de cooperare dintre cele două capitale: Chișinău și Rabat.

Unul dintre subiectele abordate în cadrul dialogului a fost experiența municipiului Chișinău în gestionarea crizelor: pandemică, a refugiaților și cea energetică. Ambasadorul marocan a apreciat eforturile autorităților locale pentru asigurarea unui climat de siguranță și stabilitate pentru cetățenii capitalei, inclusiv pentru cei din Maroc care se află pe teritoriul municipiului.

De asemenea, viceprimarii Ilie Ceban și Olga Ursu au prezentat Strategia de dezvoltare a municipiului Chișinău pentru perioada 2021-2027, care are ca scop crearea unui oraș modern, verde și inteligent. Ei au menționat și proiectele curente de infrastructură, finanțate din surse europene sau locale, precum și problemele cu care se confruntă municipalitatea în domeniile transportului public, salubrizării, eficienței energetice etc.

Ambasadorul Regatului Maroc a exprimat interesul pentru colaborarea dintre Chișinău și Rabat, subliniind că cele două orașe au multe lucruri în comun și pot învăța unul de la altul. El a propus semnarea unui acord de cooperare și a unei foi de parcurs pentru realizarea unor proiecte comune pe domeniile de interes comun.

Viceprimarii Ilie Ceban și Olga Ursu au salutat inițiativa Ambasadorului marocan și au declarat că sunt deschiși pentru stabilirea unor relații de prietenie și parteneriat între cele două capitale. Ei au invitat diplomatul să participe la Forumul Economic Municipal, care va avea loc în luna iunie 2023 la Chișinău, unde vor fi prezentate oportunitățile de investiții și cooperare din municipiu.

Vizita Ambasadorului Regatului Maroc la Primăria Municipiului Chișinău s-a încheiat cu schimbul de cadouri simbolice și cu exprimarea speranței pentru o colaborare fructuoasă între cele două orașe.

In this article