Alte patru aeroporturi din Franţa, închise din cauza alertelor cu bombă

Joi, cel puțin patru aeroporturi regionale din Franța – Bordeaux, Nantes, Lille și Montpellier – au fost evacuate din cauza unor amenințări cu bombă, la doar o zi...

Joi, cel puțin patru aeroporturi regionale din Franța – Bordeaux, Nantes, Lille și Montpellier – au fost evacuate din cauza unor amenințări cu bombă, la doar o zi după ce 15 aeroporturi din țară au fost evacuate din același motiv, conform informațiilor furnizate de Le Figaro.

Ca urmare, numeroase zboruri au fost redirecționate, iar se anunță întârzieri semnificative, conform News.ro. Echipe de polițiști și geniști au fost trimise la fața locului pentru a investiga.

Aeroportul Nantes Atlantique a confirmat că a fost din nou vizat de o alertă cu bombă joi, la fel ca și alte aeroporturi din Franța. În conformitate cu indicațiile autorităților, aeroportul a fost evacuat în timpul verificărilor de securitate necesare. Prefectura din Hérault monitorizează procedura de evacuare.

Miercuri, 15 aeroporturi din Franța au fost evacuate din același motiv. Ministrul francez al Transporturilor, Clément Beaune, a condamnat aceste alerte false și le-a calificat drept delicte, precizând că vor fi sancționate.

Ministrul francez al Justiției, Éric Dupond-Moretti, a caracterizat autorii acestor alerte drept “niște marionete mici” și i-a amenințat cu găsirea și pedepsirea lor. Alertele false cu bombă de miercuri au dus la anularea a 130 de zboruri și la numeroase întârzieri.

In this article