Alte două decese înregistrate în Moldova: Un bărbat de 41 de ani și o femeie de 71 de ani, care sufereau de boli cronice

În ultimele 24 de ore, în Moldova au fost înregistrate două decese din cauza virusului de tip nou COVID-19. Potrivit ministrului Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, este vorba despre un...

În ultimele 24 de ore, în Moldova au fost înregistrate două decese din cauza virusului de tip nou COVID-19. Potrivit ministrului Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, este vorba despre un bărbat de 41 de ani și o femei de 71 de ani. Pacienții sufereau de boli cronice.

“Bărbatul a decedat la Institutul de medicină urgentă. A fost internat la 31 martie în stare gravă cu pneumonie bilaterală, avea hipertensiune, diabet zaharat și boală renală cronică”, a explicat Dumbrăveanu.

Ministrul a mai spus că în cazul femeii decedate, rudele nu au anunțat că pacienta a intrat în contact cu o persoană revenită de peste hotare. În rezultat, medicul cardiolog care i-a acordat ajutor, a fost internat în spital cu suspecții la COVID-19.

“Femeia decedată de 71 ani era cu cardiopatie, infarct miocardic, a apărut febra, pneumonia, la momentul internării nu a fost determinat contact cu vreo persoană de peste hotare sau cu COVID-19, ca rezultat a unei anchete s-a stabilit că a fost în legătură cu nora revenită de peste hotare”, a precizat Viorica Dumbrăveanu.

In this article