Alexandru Tănase: Hotărârea judecătorilor constituționali cu privire la Legea Chicu este una stupidă

Fostul președinte al CC Alexandru Tănase spune că prin decizia recentă a Înaltei Instanțe magistrații constituționali au dat dovadă de populism judiciar, iar decizia lor ar fi una...

Fostul președinte al CC Alexandru Tănase spune că prin decizia recentă a Înaltei Instanțe magistrații constituționali au dat dovadă de populism judiciar, iar decizia lor ar fi una stupidă, care generează consecințe sau necesități suplimentare de interpretare, transmite Radio Sputnik.

Tănase spune că Guvernul a procedat corect, asumându-și răspunderea. El consideră că prin decizia recentă a Înaltei Instanțe, magistrații constituționali au dat dovadă de populism judiciar, iar hotărârea în sine este una stupidă, care generează consecințe sau necesități suplimentare de interpretare.

Tănase a mai spus că în ultimii 10 ani mai multe guverne au utilizat acest instrument constituțional de angajare a răspunderii pentru o declarație politică sau pentru un pachet de legi. Doar că, declară el, asumarea de răspundere este mai degrabă un instrument de verificare a sprijinului politic pentru un Guvern și nu este o procedură clasică de legiferare.

In this article