VIDEO// Alexandru Pînzari: Unica şi cea mai importantă perspectivă în lupta cu COVID – 19 este separarea persoanelor în etate de cele tinere

Ministrul Apărării Alexandru Pînzari îndeamnă moldovenii să respecte regulile de carantină şi să protejeze oamenii în etate, deoarece aceștia sunt cei mai vulnerabili în faţa COVID-19. Îndemnul a...

Ministrul Apărării Alexandru Pînzari îndeamnă moldovenii să respecte regulile de carantină şi să protejeze oamenii în etate, deoarece aceștia sunt cei mai vulnerabili în faţa COVID-19. Îndemnul a fost făcut într-un mesaj video, plasat pe rețelele de socializare.

“Unica şi cea mai importantă perspectivă în lupta cu COVID – 19 este separarea persoanelor în etate de cele tinere. Cel mai periculos contact, care s-ar putea finaliza tragic, este când bunicii își îmbrățișează nepoții în această perioadă”, spune ministrul Apărării.

Acesta precizează că izolarea este o soluție optimă pentru protejarea vârstnicilor.

“În următoarea perioadă trebuie să avem grijă de bunici, dar să o facem de la distanță. Cum? Pe mai multe platforme de comunicare: Skype, Wattsap, Viber. Le putem duce produse, medicamente, până la pragul celor în etate. S-ar putea ca această luptă cu epidemia să dureze mai mult timp, iar izolarea ar fi o ieșire din situație”, a mai spus Alexandru Pînzari.

 

In this article