Alexandru Pînzari: Armata Națională intervine cu unități de tehnică și efectiv pentru a sprijini autoritățile în lupta cu noul virus COVID -19

Armata Națională intervine, de astăzi, cu unități de tehnică și efectiv pentru a sprijini autoritățile în lupta cu noul virus COVID -19. Ministrul Apărării, Alexandru Pânzari, a...

Armata Națională intervine, de astăzi, cu unități de tehnică și efectiv pentru a sprijini autoritățile în lupta cu noul virus COVID -19.

Ministrul Apărării, Alexandru Pânzari, a anunţat că mai multe microbuze de tip IVECO și Chevrolet au plecat în această dimineață spre Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, Institutul de Medicină Urgentă și Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii, pentru a asigura transportarea personalului medical la locul de muncă și spre casă.

„Decizia de a oferi unitățile de transport ale Armatei a fost luată urmare a solicitării conducerii Guvernului Republicii Moldova și în special, a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale”, a declarat Alexandru Pînzari, într-un comunicat de presă.

Pînzari a mai  spus că ambulanțele Spitalului Clinic Militar Central al Ministerului Apărării au transportat sâmbătă și duminică, spre casă, pacienții care inițial au avut semne de infectare cu COVID-19.

„Este de datoria noastră, a tuturor, să ajutăm cu ce putem pentru a preveni răspândirea acestui virus, să acordăm suport medicilor în această perioadă grea, să le oferim siguranță și ceva mai mult timp pentru familiile lor”, a conchis ministrul Apărării.

In this article