Alexandru Oleinic a semnat în susținerea Marianei Durleșteanu la funcția de premier

Deputatul independent, Alexandru Oleinic, anunță că a semnat pentru înaintarea Marianei Durleșteanu drept candidat la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. Potrivit lui, această decizie este „una tehnică...

Deputatul independent, Alexandru Oleinic, anunță că a semnat pentru înaintarea Marianei Durleșteanu drept candidat la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. Potrivit lui, această decizie este „una tehnică și nu una politică”, transmite deschide.md

„Consider că în condițiile unei situații de criză pe toate dimensiunile, nu ne putem permite luxul de a lăsa țara și cetățenii fără un Guvern cu drepturi depline, capabil să gestioneze eficient criza social-economică, cea din sănătatea publică, procesul de vaccinare, etc. Și aceasta chiar cu riscul să fiu criticat…”, a scris el.

Potrivit lui Oleinic, în condițiile unei crize profunde, inclusiv politice, prin care trece Republica Moldova, „doar un cabinet de miniștri tehnocrat și neangajat politic, format din profesioniști în domeniile gestionate, susținut de majoritatea partidelor parlamentare, poate contribui la soluționarea problemelor existente”.

„În calitate de deputat independent, nu am nicio tangență cu jocurile politice ale unor partide și grupuri de interes, în special, ale celora care încearcă să folosească situația din țară și imaginea șefului statului pentru a-și majora reprezentativitatea formațiunii în forul legislativ…”, a mai adăugat el.

De precizat că anterior, candidatura Marianei Durleșteanu a fost acceptată de PSRM și Platforma „Pentru Moldova”.

In this article