Alertă la Botanica! O butelie de gaz a alarmat locatarii unui bloc cu 14 etaje

În seara zilei de 25 noiembrie angajaţii IGSU au fost alertaţi să intervină la un bloc de locuit cu 14 nivele de pe strada Dacia 47 din municipiul...

În seara zilei de 25 noiembrie angajaţii IGSU au fost alertaţi să intervină la un bloc de locuit cu 14 nivele de pe strada Dacia 47 din municipiul Chişinău unde locuitorii casei au simţit un miros specific de gaz. 

La fata locului au intervenit mai multe echipe de salvatori si pompierii din cadrul IGSU. Salvatorii au format echipe de verificare a apartamentelor blocului, fiind deconectată energia electrică în scara acestuia. În urma verificărilor ce au durat mai multe ore, la ora 20:05 a fost luată decizia de verificare a unui apartament suspect.

Detectorul de gaze a identificat la etajul întîi o locuinţă unde a fost stabilită o concentraţie sporită de gaz. De către salvatori și pompieri a fost efectuată deblocarea ușii în cauză, în interior nu se afla nici o persoană. Aici în bucătăria apartamentului a fost depistată  o butelie cu gaz propan-butan, de la care a avut loc scurgerea de gaz de la robinetul defect.

Salvatorii au evacuat de urgenţă butelia, reuşind să prevină o situaţie de risc. Cazul este cercetat de către organele de drept.

In this article


Join the Conversation