Alertă falsă cu bombă la Liceul Teoretic „Natalia Gheorghiuˮ

O alertă cu bombă la Liceul Teoretic „Natalia Gheorghiuˮ a fost raportată la poliție. În urma verificării clădirii de către specialiștii „Bombteh”, obiecte explozibile nu au fost detectate....

O alertă cu bombă la Liceul Teoretic „Natalia Gheorghiuˮ a fost raportată la poliție. În urma verificării clădirii de către specialiștii „Bombteh”, obiecte explozibile nu au fost detectate. Pe caz a fost inițiat un proces penal. Incidentul survine la doar o săptămână după alerte false la trei licee din capitală, printre care se regăsește și liceul „Natalia Gheorghiuˮ.

Șefa serviciului de presă la Direcția de poliție a municipiului Chișinău, Natalia Stati, a menționat pentru IPN că apelul despre amplasarea unui obiect explozibil a parvenit în jurul orei 08.50, prin intermediul Serviciului de urgență 112. La fața locului s-au deplasat toate serviciile specializate, elevii și profesorii au fost evacuați. Zona a fost încercuită.

În urma verificărilor, obiecte suspecte sau explozibile nu au fost depistate. Ofițerii de investigare întreprind măsurile necesare pentru a identifica persoana și a stabili toate circumstanțele, a precizat ofițerul de presă.

Conform legislației, persoana care a făcut apelul riscă amendă în mărime de la 27 500 la 42 500 lei sau va efectua muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau riscă închisoare de până la 2 ani.

 

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article