Alertă de călătorie pentru moldoveni în Orientul Mijlociu

În contextul situației tensionate din Orientul Mijlociu, marcata de războiul din Israel și numeroasele proteste și revolte sociale care au loc în țările din regiune, Ministerul Afacerilor Externe...

În contextul situației tensionate din Orientul Mijlociu, marcata de războiul din Israel și numeroasele proteste și revolte sociale care au loc în țările din regiune, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova a emis o alertă de călătorie adresată cetățenilor moldoveni.

Într-un comunicat oficial, Ministerul îndeamnă cu tărie cetățenii Republicii Moldova care se află deja în regiune sau intenționează să călătorească în Orientul Mijlociu, cu accent deosebit pe țările precum Liban și Iordania, să manifeste prudență sporită. Se recomandă de asemenea informarea constantă, din surse locale, cu privire la evoluția situației de securitate și respectarea cu strictețe a indicațiilor furnizate de către forțele de ordine locale.

De asemenea, cetățenii moldoveni aflați în Orientul Mijlociu care necesită asistență sau consiliere consulară sunt încurajați să ia legătura cu Ambasada Republicii Moldova în Republica Turcia, care le va oferi sprijin și informații în vederea gestionării situațiilor de criză sau a altor probleme de natură consulară.

Această alertă de călătorie vine în contextul unor evenimente sensibile din regiune și are scopul de a asigura siguranța și buna informare a cetățenilor moldoveni care călătoresc sau se află deja în Orientul Mijlociu.

In this article