Air Moldova a sistat vânzările biletelor spre și din Moscova

Compania Air Moldova anunță că vânzările biletelor spre și din Moscova au fost sistate. Pasagerii care au procurat bilete pentru zborurile din 1 octombrie urmează să expedieze un...

Compania Air Moldova anunță că vânzările biletelor spre și din Moscova au fost sistate. Pasagerii care au procurat bilete pentru zborurile din 1 octombrie urmează să expedieze un email la adresa [email protected] pentru rambursare, transmite IPN.

Acum câteva zile, Air Moldova a anunțat că reia din 1 octombrie zborurile spre Moscova, care au fost sistate în februarie 2022. Ca reacție, Autoritatea Aeronautică Civilă a interzis efectuarea operațiunilor aeriene în spațiul aerian al Federației Ruse de către operatorii aerieni naționali. Instituția face trimitere la SSC/AIR-01/05-2022/RUS (Significant Safety Concern) emisă de Organizația Aviației Civile Internaționale, precum și la decizia de suspendare de către Agenția Europeană pentru Siguranța Zborurilor a tuturor certificatelor și aprobărilor emise agenților aeronautici ai Federației Ruse.

„În continuare, Compania Air Moldova va comunica cu Autoritatea Aeronautică Civilă în vederea soluționării situației privind actele menționate în Directiva emisă. În cazul nesoluționării acestei probleme cu Autoritatea Aeronautică Civilă, ne rezervăm dreptul de a apela în instanță”, menționează operatorul aerian într-un comunicat de presă.

In this article