Agricultura din Moldova va fi modernizată pe bani din Japonia

Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei au semnat, astăzi, două acorduri privind acordarea unui împrumut de 18,7 milioane de dolari pentru modernizarea tehnicii şi a echipamentului agricol și...

Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei au semnat, astăzi, două acorduri privind acordarea unui împrumut de 18,7 milioane de dolari pentru modernizarea tehnicii şi a echipamentului agricol și un acord de grant, în valoare de aproximativ 400 de mii de dolari, destinat proiectului de creare a unui centru de digitizare a publicațiilor Bibliotecii Naţionale a Moldovei.

Acordul de împrumut de 18,7 milioane de dolari prevede o perioadă de 40 de ani, cu o rată anuală a dobânzii de 0,1% şi o perioadă de grație de 12 ani.

Ministrul de Externe, Oleg Țulea, a declarat că acest credit va contribui la creșterea producției alimentare și la stabilizarea economiei țării.

Cel de-al doilea proiect prevede transcrierea în format digital a unor volume de cărți, lucrări de artă, hărți, înregistrări audio/video din colecția Bibliotecii Naționale (circa 2,5 milioane unități) și a altor instituții partenere: biblioteci, muzee și arhive.

In this article