Agenții economici vor putea amplasa obiective de infrastructură în spațiile verzi

Agenții economici vor avea dreptul de a amplasa obiective pentru activități economico-sociale în spațiile verzi proprietate publică, condiția fiind compatibilitatea acestor obiective cu spațiile verzi. O asemenea modificare...

Agenții economici vor avea dreptul de a amplasa obiective pentru activități economico-sociale în spațiile verzi proprietate publică, condiția fiind compatibilitatea acestor obiective cu spațiile verzi.

O asemenea modificare legislativă a fost aprobată de deputați, la ședința de astăzi, 15 decembrie, în prima lectură, transmite breakingnews.md cu referire la realitatea.md.

Potrivit inițiativei legislative, promovată de Fracțiunea PAS, amplasarea obiectivelor nu presupune schimbarea destinației acestor terenuri. Astfel, agenții economici vor trebui să solicite autorizația administrației publice locale prin care se va stabili, în coordonare cu Agenția de Mediu, locul de amplasare, suprafața obiectivelor, precum și condițiile de desfășurare a activității.

Prevederile proiectului se referă la terenurile sportive și de agrement, instalațiile pentru practicarea sportului, inclusiv obiective auxiliare de deservire și de întreținere a terenurilor sportive, tribune, căi de acces, sisteme de irigare, blocuri sanitare, obiective de menire social-culturală etc.

Deputatul Lilian Carp, unul din autorii proiectului de lege, a menționat că această inițiativă vină să soluționeze problemele cu care se confruntă administrațiile publice legate de amenajarea terenurilor de joacă, spațiilor de agrement și altor obiective de recreare care îmbunătățesc infrastructura spațiilor verzi.

Proiectul de modificare a Legii cu privire la spațiile verzi ale localităților urbane și rurale a fost susținut cu votul a 62 de deputați, în prima lectură și urmează să fie supus votului în cea de-a doua lectură.

In this article