Agenți de patrulare, prinși cu mită de 10 000 de lei şi 500 de euro

Doi inspectori de patrulare au ajuns în vizorul CNA şi al procurorilor anticorupţie, după ce ar fi pretins mită de la doi şoferi pentru a nu-i trage la...

Doi inspectori de patrulare au ajuns în vizorul CNA şi al procurorilor anticorupţie, după ce ar fi pretins mită de la doi şoferi pentru a nu-i trage la răspundere şi a nu le ridica permisele de conducere.

În cadrul investigațiilor s-a stabilit că, cei doi șoferi au fost trași pe dreapta pe șoseaua Chișinău-Hâncești. Unul a fost prins în stare de ebrietate, iar celălalt se deplasa cu mașina în lipsa permisului de conducere.

În cadrul urmăririi penale, au fost operate percheziţii la domiciliile şi în mijloacele de transport ale bănuiţilor, inclusiv în automobilele de serviciu. Ulterior, ambii au fost escortaţi la CNA pentru audieri şi pentru recunoaşterea lor în calitate de bănuiţi. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă până la 10 ani de închisoare pentru corupere pasivă.

În prezent, poliţiştii sunt cercetaţi în stare de libertate cu obligarea lor de a se prezenta la organul de urmărire penală în caz de necesitate.

In this article


Join the Conversation